Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Четвер, 12 вересня 2013, 12:47

ПАТ "Миколаївцемент" має дозвіл на викиди до 2018 року

ПАТ «Миколаївцемент» працює у відповідності до чинного законодавства України і на підставі дійсного дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, виданого Міністерством екології та природних ресурсів 5 липня 2013 року. Термін дії дозволу по 5 липня 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Миколаївцемент".

Найновіші інвестиції в покращення екологічних показників підприємства перевищили 10 мільйонів гривень. Їх було вкладено у щойно завершений проект із накриття клінкерних складів №1 і №2. Його мета -нерозповсюдження клінкерного пилу у навколишнє середовище. Даний проект є складовою частиною довготермінової природоохоронної програми ПАТ «Миколаївцемент».

За час впровадження товариством «Миколаївцемент» природоохоронної програми з 2006 року інвестиції в охорону довкілля склали приблизно 200 млн грн. Серед найвагоміших проектів слід виділити реконструкцію електрофільтрів. Ці інвестиції разом із попередніми капіталовкладеннями допомогли підприємству більш, ніж удвічі зменшити викиди пилу і досягти нормативних показників викидів твердих частинок у відповідності до українського законодавства.

За інвестиції в екологію , а також інші соціальні ініціативи, спрямовані на збереження природи ПАТ «Миколаївцемент» отримало громадську відзнаку в конкурсі «Інвестор року 2012», організованого Львівською облдержадміністрацією та Торгово-промисловою палатою.


Довідка. Публічне акціонерне товариство «Миколаївцемент» є цементним заводом у м. Миколаєві Львівської області. Діє з 1950 року. Виробляє три типи цементу для різних потреб. У 2012 році клієнтам в усіх куточках країни було поставлено майже 800 000 тонн цементу. Його було використано при спорудженні багатьох житлових будинків, шкіл, лікарень та об’єктів інфраструктури в Україні. Зокрема, продукція підприємства була використана при будівництві об’єктів, пов’язаних з футбольним чемпіонатом Євро-2012. 

Підприємство займає міцну позицію на національному ринку цементу. Природним ринком збуту є західний регіон України.
З 1999 року завод є частиною Групи Lafarge – світового лідера у галузі будівельних матеріалів.

Про «Лафарж» в Україні
Лафарж Україна» є одним з провідних постачальників будівельних матеріалів на будівельному ринку України з 1999 року. Сьогодні «Лафарж Україна» представлена двома бізнес-напрямами – «Щебінь» (представник ТОВ «ККНК «Технобуд»), до складу якого входять 3 підприємства, розташовані в Рівненській, Київській та Чернівецькій областях і «Цемент» (представник ПАТ «Миколаївцемент»), що складається з одного заводу в Миколаєві Львівської області.
Раніше Компанія "Лафарж" оголосила про продаж свого цементного бізнесу в Україні міжнародній компанії "CRH". Угоду продажу-купівлі підлягає затвердженню відповідними органами влади в Україні. Транзакцію заплановано завершити протягом поточного року. Група «Лафарж» і надалі залишається в Україні власником трьох щебеневих кар’єрів, продукція яких поставляється на ринки України, Росії та Польщі.
Додаткову інформацію можна отримати на офіційному веб-сайті компанії www.lafarge.ua

Про «Лафарж»
Група «Лафарж» є світовим лідером у галузі будівельних матеріалів. Вона налічує 65 000 працівників у 64 країнах. У 2012 році обсяги продажів Компанії склали 15,8 млрд. євро. Займаючи провідні позиції в усіх напрямах своєї діяльності – виробництві цементу, щебеню та бетону, Група робить вклад у будівництво міст по всьому світу завдяки інноваційним рішенням, що дозволяють робити житло доступнішим, забудову компактнішою, споруди довговічнішими, будівлі красивішими, а інфраструктуру досконалішою.
Володіючи провідним у світі центром дослідження будівельних матеріалів, «Лафарж» закладає інновацію в основу своїх пріоритетів, що допомагає Компанії впроваджувати екологічно раціональне будівництво та архітектурну креативність. З 2010 року група «Лафарж» входить до Індексу Доу Джонса, першого світового критерію стійкості, завдяки ефективним діям у напрямі сталого розвитку.
Додаткову інформацію можна отримати на офіційному веб-сайті Компанії www.lafarge.com

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.