Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ukr.obozrevatel.com

Вівторок, 19 листопада 2013, 14:37

Огризко прогнозує посилення тиску з боку Москви у разі непідписання угоди з Євросоюзом

Екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко прогнозує негативні наслідки у разі непідписання угоди про співпрацю України з Євросоюзом, зокрема про тиск з боку Росії. 

«Для України не підписання угоди про асоціацію означатиме зупинення нашого не просто інтеграційного шляху, а шляху незалежної держави, як суб’єкта міжнародного права. На другий день після того, як це не відбудеться, тиск з боку Москви на Україну підвищиться в рази. Будуть зупиняти наші вантажівки на кордонах. Це почнеться тотальна торгівельна війна», – заявив сьогодні на прес-конференції у Львові Володимир Огризко.

Ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко розповів, що на Україну може чекати три сценарії розвитку подій.

« Перший сценарій – це збереження «статус-кво». Україна залишається в такому стані, як вона зараз є. Ми не приєднуємося ні до «Митного союзу», ні не підписуємо угоду з Євросоюзом про асоціацію. Цей сценарій досить безперспективний, на мою думку.

Другий сценарій – це підписання угоди з Митним Союзом. Він може дати нам перший рік, плюс 1 % зростання ВВП за рахунок зменшення ціни на газ і частково на нафту.

Третій сценарій – це підписання угоди з Євросоюзом. Це унікальна угода, тому що ми будемо мати ті самі торгівельні права та преференції, що і будь-яка країна ЄС. Такі самі як Польща. Тільки політично ми будемо за межами угрупування».

Нагадаємо, сьогодні, 19 листопада, з робочим візитом Львів відвідали представники ініціативної групи "Праві".

Львів – перше місто в перспективному плані регіональних поїздок по Україні представників ініціативної групи ПРАВІ. Як і було заявлено "Варіантам" раніше, «Праві» створюють нову політичну силу. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.