Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

євромайдан львів

Понеділок, 25 листопада 2013, 10:28

Несхожість львівського та київського Євромайданів пояснюється різними завданнями, – експерт

євромайдан львів

У Львові студенти вигнали політиків зі сцени місцевого євромайдану, а от в Києві все не так: попри те, що публіка політиків зустрічала доволі прохолодно, вони все ж окупували сцену, осідлавши в такий спосіб хвилю народного протесту.

Про це написав на своєму Facebook політолог Ігор Танчин.

За словами експерта, це пояснюється різними завданнями, які стоять перед майданами в провінції та в столиці. "Якщо для провінційних майданів у Львові та інших містах достатньо тільки висловити підтримку європейського вибору України, то перед столичним Майданом на який з'їхалися люди з різних кутків України, завдання цілком інакше. Вони мусять виробити й реалізувати якийсь більш-менш осмислений план дій, а це в наших умовах можуть здійснити лише ті, хто володіє певними організаційними, інтелектуальними, інформаційними ресурсами, тобто професійні політики", написав Танчин.

"Можна погодитися з тими громадянами (а таких чимало), хто звинувачує партійних лідерів у переслідуванні їх власних інтересів, хто закидає Луценкові що той, мовляв, ще не спокутував провини за попередній майдан. Однак правда в тому, що інших політиків у нас немає, а громадянське суспільство є занадто слабке та нездатне організувати рух протесту без політичних партій", зазначив експерт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.