Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вугілля

eircenter.com

Вівторок, 22 квітня 2014, 15:47

На Львівщині планують побудувати завод по виготовленню моторного палива з вугілля

вугілля

Американська компанія TransGas Development Systems планує побудувати заводи по виготовленню моторного палива з вугілля в трьох областях України.  

Про це повідомляє Forbes Україна з посиланням на газету "Бізнес".

Зокрема компания TransGas Development Systems планує побудувати заводи по виготовленню моторного палива з вугілля в Луганській, Львівській та Кіровоградській областях. На проект витратять близько 10 млрд. доларів США.

"У проекті – будівництво трьох заводів, а в перспективі – можливе збільшення їх до п'яти. Заводи потрібно будувати на відстані не більше 50 кілометрів від місця видобутку вугілля. Попередньо ми розглядаємо ділянки в Луганській, Львівській та Кіровоградських областях. В залежності від технологій, які використовуватимуть, інвестиції в один завод складуть 3-3,5 мільярдів доларів", – розповів президент компанії TransGas Development Systems Адам Віктор.

Для безперебійної роботи одного заводу потрібно 2,5-3 млн тонн кам'яного або 4-4,5 млн тонн бурого вугілля.

Сумарно планується випускати 3,34 млн. літрів рідкого палива (високооктанового бензину і дизпалива) в день і постачати його тільки на український ринок.

Ціни повинні досяги $0,79 за 1 літр, без врахувння податку та акцизу.

Крім моторного палива, на заводі зможуть виготовляти добрива (нітроаммос) або хімічні компоненти, які містять вуглець.

TransGas Development Systems планує заключити довготермінові контракти (не менше 20 років) з державними та приватними виробниками вугілля для поставки сировини на завод. Американська компанія не планує купувати шахт.

Наразі TransGas Development Systems заключила меморантум про співпрацю з компанією "Вуглесинтез України".

На проектування TransGas Development Systems потрібно 3,5 роки, а термін окупності інвестиці – до восьми років.

Нагадаємо, минулого року в Жовківському районі американські інвестори розпочали будівництво першої приватної шахти по видобутку коксівного вугілля.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.