Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дитячий садок

vinnikiplus.in.ua

Четвер, 24 квітня 2014, 12:20

Відновлення дитсадка №162 у Винниках не можливе без допомоги обласної ради – Уваров

дитячий садок

Цьогоріч у бюджеті Винник заклали мільйон гривень, щоб приступити до ремонтних робіт дитсадка № 162, але цих коштів недостатньо.

Про це йдеться в інтерв'ю міського голови Винник Сергієм Уваровим, опублікованому на сторінці Винниківської міської ради у Facebook.

Протягом трьох років Виконавчий комітет Винниківської міської ради разом із депутатським корпусом не можуть переконати депутатів Львівської обласної ради в тому, що дитяча установа необхідна для громади Винник.

Депутати Львівської обласної ради протягом трьох років не продовжують термін дії угоди на передачу будівлі на вул. О.Теліги, 4 громаді Винник.

"Винниківською міською радою було розроблено, а на сесії прийнято Програму "Увага дитини сьогодні – майбутнє країни завтра". Наявність цих документів є обов’язковою умовою для включення проекту до державної програми. Вартість реалізації проекту – 8,8 млн. грн. Для одного містечка ця сума казкова, а от якщо проект реалізувати спільними зусиллями міста, області, держави, він є цілком реальним", – зазначив Сергій Уваров.

Винниківська міська рада за бюджетні кошти зробила проект реконструкції. На 2014 р. заклали мільйон гривень, щоб приступити до ремонтних робіт. 

"Тільки задіявши бюджет області й бюджет Винник, можна зреалізувати цей проект. Сьогодні не зроблено багато кроків для того, щоб вирішити наболіле питання. І Винниківська міська рада, і депутати одностайно говорять, що не будуть передавати землю під садочком обласній раді. Ми обговорили це питання на сесії і просимо обласну раду прикласти зусилля, щоб спільно вирішити проблему з ремонту дитсадка", – додав міський голова Винник.

З трьох дитсадків, які до економічної кризи 90-х років функціонували в місті, залишився лише один.

Попит на місця в єдиному садочку міста – дошкільний навчальний заклад ясла-садок № 156 "Росинка" – значно перевищує наявну кількість місць.

Дошкільний навчальний заклад розрахований на 115 місць, списковий склад на сьогоднішній день – 255 дітей, на черзі очікують 236 малюків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.