Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Винники

google.maps

Понеділок, 8 січня 2024, 13:15

Свіжа фірма збудує біля Emily Resort комплекс з дитячим садком

Винники

У 2020 році Львівська ОВА виділила цю територію під дачне будівництво для учасників АТО, а через два місяці їх виставили на продаж.

Про це йдеться у наказі від 26.12.2023 року, який оприлюднили на сайті Львівської міської ради.

Згідно з документом, Управління урбаністики та архітектури видало містобудівні умови та обмеження на проектування та будівництво будівель змішаного використання з квартирами на верхніх поверхах та вбудованим закладом дошкільної освіти на 18 земельних ділянках, які знаходяться поблизу відпочинкового комплексу "Emily Resort" у м.Винники.

Загальна площа проектованих ділянок орієнтовно 1,2 га, вони розташовані за межами Львова, але на території Львівської міськради та межує з м.Винники.

У цільовому призначені земельних ділянок вказано, що вони передбачені для будівництва  багатоквартирного житлового будинку з об'єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Гранично допустима висота будівель − 15,85 м, що  становить до 4 поверхів. 

Дозвіл на будівництво отримало ТзОВ "СТИЛОБАТ-М", яке повинно розробити проект будівництва та погодити паспорт кольорового опорядження фасаду в управлінні архітектури. А після завершення будівництва виконати благоустрій території.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "СТИЛОБАТ-М" засноване лише 2 року тому у місті Винники, що біля Львову. Фірма займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Власником компанії є Кузьма Богдан, який також є керівником та співзасновником Дачного кооперативу для учасників бойових дій "Жупан".

Зазначимо, згідно з єдиним державним реєстром судових рішень Кузьму Богдана двічі затримували за кермування автомобілем у наркотичному сп'янінні. Вперше його затримали у Борисполі у 2020 році, а другий раз патрульні спіймали чоловіка під наркотиками за кермом у листопаді 2023 року у м.Винники на авто "Audi A6". Згідно з постановою суду його оштрафували на 17 тисяч гривень та позбавили водійських прав на 1 рік.

Нагадаємо, у червні 2020 року голова Львівської ОВА Максим Козицький підписав розпорядження про виділення цих 18 земельних ділянок під індивідуальне дачне будівництво для учасників АТО та їхніх рідних. Зазначимо, що у січні того ж року Львівська ОДА оприлюднила детальний план території у районі Винниківського озера, згідно із яким на території у 1,95 га планували збудувати 12 дачних будинків висотою 1-2 поверхи з мансардою (9 будинків на площі по 0,0640 га, а 3 інші ділянки – по 0,0882 га), а також підведення трамвайного маршруту зі Львова.

А вже у кінці серпня 2020 року ці земельні ділянки виставили на продаж. 18 ділянок продавали одним лотом за 540 тис. доларів, що за курсом НБУ становить понад 14,8 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.