Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація забудови

city-adm.lviv.ua

Середа, 20 березня 2024, 12:45

Склади на території колишнього Алмазінструменту перетворять на будівлю громадського призначення

візуалізація забудови

Пам’ятку архітектури на вул. Б. Хмельницького, 116 мають відреставрувати й облаштувати там приміщення громадського призначення.

Вчора, 19 березня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради представили містобудівні умови та обмеження, які видав головний архітектор Львова.

Згідно з ними, складський комплекс площею 708 м², що на вул. Б. Хмельницького, 116 у Львові, відреставрують та перетворять на будівлю громадського призначення.

Йдеться про будівлю – пам’ятку архітектури місцевого значення кінця XIX – початку XX століття, яка знаходиться на території колишнього заводу "Алмазінструмент", де зараз триває зведення житлових кварталів.

Як пояснив начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Антон Коломєйцев, під час реконструкції цієї будівлі забудовник має зберегти всі її автентичні елементи.

 

Нагадаємо, 20 червня 2019 року на сесії Львівської міськради депутати затвердили детальний план території району вул. Б.Хмельницького, вул. Волинської та вул. Промислової, згідно з яким на території колишнього львівського заводу з виробництва штучних алмазів зведуть житлово-офісний комплекс та дитячий садок.

Натомість у березні 2020 року ПАТ "Львівський завод штучних алмазів і алмазного інструменту" отримав дозвіл на зведення багатофункційного комплексу громадських будівель на вул. Б. Хмельницького, 116. Житловий квартал будуватиме будкомпанія "Ріел".

Територію Алмазінструменту забудують більш як 20 багатоповерхівками.

Додамо, Варіанти пропонують фоторепортаж мандрівкою Підзамчем: з 1899 у 2015.А також дослідження розвитку Підзамча на тлі урбаністичних, політичних та історичних процесів останніх століть.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.