Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Богдана Хмельницького, 116

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 20 березня 2020, 11:34

На території Алмазінструменту біля новобудов збудують готель та багатофункційний комплекс

вул. Богдана Хмельницького, 116

У комплексі планують розмістити торгівельні приміщення, ймовірно супермаркет, готель, фуд-корти, ресторани, кафе, event space та апартаменти.

Сьогодні, 20 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на будівництво ПАТ "Львівський завод штучних алмазів і алмазного інструменту" багатофункційного комплексу громадських будівель з підземними автостоянками, даховою котельнею та трансформаторною підстанцією на вул. Б. Хмельницького, 116 у м. Львові зі знесенням частини споруд.

Новий квартал збудують на земельній ділянці площею 1,7173 га, яка перебуває в комунальній власності і призначена для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку).

Згідно з візуалізацією у багатофункційному комплексі планують розмістити торгівельні приміщення (ймовірно супермаркет), готель, фуд-корти, ресторани, кафе, event space та апартаменти.

Висота комплексу не повинна перевищувати 29,80 м, а максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 50,00 %. Зазначимо, земельна ділянка на вул. Б. Хмельницького, 116 знаходиться у межах історичного ареалу міста.

Згідно з проектом "Містечко Підзамче", яке забудовник оприлюднив на своєму сайті, відомо що зводитиме житловий квартал будівельна компанія "Ріел". Також на сайті компанії "Ріел"вказано, що компанія планує звести у районі Підзамце три житлові комплекси і назве їх на честь історичних замкових будівель цього місця – Брама, Вежа і Форт. 

За даними порталу Youcontrol АТ "Львівський завод штучних алмазів і алмазного інструменту" зареєстроване понад 24 роки тому, а його керівником є Віктор Пушкарьов, який у 2014 році був директором департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради, а у 2015 році займав посаду першого заступника міського голови Львова, а в 2017 році звільнений з роботи за згодою сторін. Бенефіціарним власником ПАТ "Алмазінструменту" є приватне підприємство "Львівінтерсервіс", яке займається розробкою будівельних проетків, а його засновником якого є Ольга Мельник.

Нагадаємо, ще 20 червня цього року на сесії Львівської міськради депутати затвердили детальний план території району вул. Б.Хмельницького, вул. Волинської та вул. Промислової, згідно з яким на території колишнього львівського заводу з виробництва штучних алмазів зведуть житлово-офісний комплекс та дитячий садок.

Територію Алмазінструменту забудують більше 20 багатоповерхівками. У новому комплексі передбачено дитячий садок, підземний паркінг та більше 20-ти багатоповерхових житлових будинків.

Варіанти пропонують фоторепортаж мандрівкою Підзамчем: з 1899 у 2015.А також дослідження розвитку Підзамча на тлі урбаністичних, політичних та історичних процесів останніх століть.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.