Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

tsn.ua

Субота, 30 серпня 2014, 18:15

Громадські активісти Львівщини підтримають кандидатуру Надії Савченко на виборах до парламенту

Громадські актівісті Львівщини пропонують висунути Надію Савченко в якості кандидата в народні депутати у ТВО № 125 Львівскої області.

Про це у соціальних мережах повідомив громадський активіст Андрій Рожнятовський.

“Завершено ряд переговорів.... Кандидатом до ВРУ по Золочівсько-перемишлянському округу будемо висувати Надію Савченко !!! Хто - За ....підтримайте !!!” – написав він у групі “Львівська політика”  у Facebook.

Андрій Рожнятовський підтвердив цю ініціативу у коментарі Варіантам і наголосив, що вже також проведено консультанції з юристами. Останні схильні вважати, що перепон для висунення Надії Савченко кандидатом в депутати не повинно виникнути.

Нагадаємо, Надія Савченко воювала на сході України у складі батальйону «Айдар». У червні вона потрапила у полон.На початку липня з?ясувалося, що українська льотчиця перебуває у Росії, у слідчому ізоляторі Воронежа.

31-річній Надії Савченко інкримінують причетність до вбивства двох російських журналістів, які загинули під Луганськом. Вона такі звинувачення на свою адресу відкидає.

Петро Порошенко заочно нагородив Надію Савченко орденом «За мужність» ІІІ ступеню.

На останніх парламентських виборах 2012 р. у Перемишлянському ТВО№125 перемогу здобула кандитат від об’єднаної опозиції Лідія Котиляк.

Свого часу подібна ситуація була з Андрієм Шкілем, якому в 2004 році вдалось виграти вибори на одному із мажоритарних округів Львівщини в той час, як він перебував в ув'язненні за участь в акції "Україна без Кучми". Перемога і статус народного депутата дозволив йому вийти на волю. Виборчою кампанією Шкіля керувала Тетяна Чорновіл.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.