Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

image.tsn.ua

П'ятниця, 22 червня 2012, 17:48

Львівська влада виділить кошти на лічильники для води абонентам-боржникам

Абоненти-боржники у Львові отримають безплатно від влади міста лічильники на теплу та гарячу воду. Таке рішення прийняв сьогодні виконком міської ради Львова.

Виконком затвердив список абонентів-боржників за житлово-комунальні послуги, яким будуть встановлені квартирні прилади обліку води за кошти міського бюджету Львова. Сума виділених коштів становитиме 100 тис. грн. Встановленням лічильників займеться «Львівводоканал».

В результаті спільної роботи районних адміністрацій та управління соціального захисту у Львові, які обійшли всі квартири боржників, вдалося знайти боржників та класифікувати їх на три групи: ті, яким потрібна допомога – 218 сімей, ті, які можуть добровільно сплатити борг та ті, котрі можуть заплатити, але потребують примусу.

Перша категорія боржників переважно багатодітні сім'ї (218 сімей, котрі заборгували 2,7 млн. грн.). Вони не мають приладів обліку води і нарахування проходить відповідно до кількості осіб, що проживають в квартирі. Наявність лічильників дозволить цим сім'ям економити гроші, а їхні борги просто відтермінують на рік чи два.

Загальна сума боргу 927 сімей боржників, які на сьогоднішній день проживають у Львові, становить 9 млн. 927 тис. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.