Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

home-poster.net

Понеділок, 15 червня 2015, 16:39

На Львівщині продали землю за понад 27 млн грн

земельна ділянка

У Львівській області від продажу земель та прав оренди до бюджетів надійшло понад 27 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Держгеокадастру.

Станом на 1 червня 2015 року місцеві бюджети отримали 26,8 млн грн земельних платежів та ще 0,8 млн грн надійшло до державного бюджету.

"Земельні аукціони вчергове довели ефективність та виправданість витрат на їх організацію, проведення. Адже завдяки відкритій конкуренції збільшується ціна продажу прав оренди та залучаються додаткові кошти до місцевих бюджетів на користь громад", – зазначив в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Степан Ярмус.

Загалом за 5 місяців 2015 року на території Львівської області продано 122 земельні ділянки державної і комунальної власності площею 254 гектари. З них на земельних торгах продано у власність 18 земельних ділянок несільськогосподарського призначення площею 3,45 гектара. Також продано право на оренду восьми земельних ділянок несільськогосподарського призначення площею 2,16 гектара.

За межами населених пунктів реалізовано право оренди 6 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 233 гектари.

За 5 місяців 2015 року, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кількість проданих ділянок в Львівській області збільшилась на 29% (з 87 до 122), надходження до бюджетів зросли на 60% з 11,3 до 27,7 млн грн.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.