Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

patriotizm.org

П'ятниця, 26 червня 2015, 14:28

Великобританія "воює" з нелегальними мігрантами

біженці

Велика Британія посилює заходи безпеки внаслідок напливу нелегалів через Ла-Манш.

Про це повідомляє Euronews.com.

У британському порту Дувр вживають посилених заходів безпеки, оскільки туди можуть дістатися нелегальні мігранти, перетнувши Ла-Манш. Це сталося після того, як у французькому прибережному містечку Кале чимало біженців забралися у вантажівки, які вирушають до Великої Британії.

Вони скористалися тимчасовим закриттям тунелю через страйк працівників судноплавної компанії у Кале.

"Ми вивчаємо, чи можемо залучити більше персоналу та пошукових собак на протилежному боці Ла-Маншу, щоб змінити ситуацію. Там також зміцнюється огорожа. Ми повинні тісно співпрацювати з Францією, жодна сторона не повинна намагатися звинувачувати іншу. Між нами встановилося міцне партнерство, і ми повинні його зберігати", - наголосив прем‘єр-міністр Великобританії Девід Камерон.

Тим часом у Кале французька поліція відловлює нелегалів, котрі ховаються у вантажівках, на яких сподіваються потрапити до Англії.

Більшість мігрантів — вихідці з Африки, до Франції вони потрапили, перетнувши Середземне море. Поблизу Кале біженці розбили стихійний табір, де у жахливих умовах живе понад 3 тисячі осіб.

Нагадаємо, нещодавно парламент Великобританії підтримав пропозицію про проведення референдуму стосовно можливого виходу країни з ЄС через намір ЄС розподілити 60 тисяч мігрантів між країнами Євросоюзу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.