Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

каплиця Бачевських

П'ятниця, 26 червня 2015, 16:35

Каплицю Бачевських у Львові відновили за кошти меценатів

каплиця Бачевських

На Личаківському кладовищі відкрили відреставровану каплицю родини Бачевських.

Сьогодні на Личаківському кладовищі у Львові відбулось відкриття відреставрованої каплиці родини Бачевських.

Серед запрошених на відкриття осіб – представники Центру досліджень Східної Європи, Львівської міської ради, історики з ЛНУ ім.І.Франка, представники Ресторації Бачевських та Кумпель Груп, представники компанії Global Spirits та Клубу галицької кухні.

Як зазначив історик Ігор Лильо, родина Бачевських – одна з найбільш заслужених у Львові. Вона зробила колосальний внесок в історію міста. Горілка Бачевських, за його словами, це горілка, яка постачалась до двору Франца-Йосифа, та яка взяла золоту медаль на Лондонській промисловій виставці.

«Я не знаю іншої марки у Львові, яка б досягла такого світового визнання, як Бачевські. Це чи не найстаріша фабрика у Східній Європі, яка діяла тут з 1782 року. Цьогоріч Бачевські повернулися до Львова, а 7 квітня тут було відкрито ресторан Бачевських – у 70-80 м від будинку, в якому колись жила родина», - повідомив Ігор Лильо.

«Історію потрібно відновлювати. Так, це історія родини Бачевських та бренду Бачевських. Я вважаю, що той, хто шанує свою історію, має майбутнє. Вони були лідерами в Європі, як у запровадженні інновацій, так і у маркетингу. Те, що ми сьогодні робимо, – це відновлюємо нашу історію», - розповів президент корпорації SoftServe Тарас Кицмей.

Зазначимо, у Львові працює ресторан «Ресторація Бачевських», який відновлює давні алкогольні традиції міста.  

Львівське НВП "Гетьман" планує відновити випуск горілки Бачевських. Про це Варіантам розповів один із власників підтриємства, львівський бізнесмен Олег Баляш. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.