Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Український професійний банк

17tv.com.ua

Вівторок, 1 вересня 2015, 16:15

Нацбанк ліквідує "Український професійний банк" та "Банк Національний кредит"

Український професійний банк

Нацбанк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банків ПАТ "Український професійний банк" та ПАТ "Банк Національний кредит".

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Національний банк України 28 серпня прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Український професійний банк" та ПАТ "Банк Національний кредит".

"Після віднесення ПАТ "Український професійний банк" та ПАТ "Банк Національний кредит" до категорії проблемних продовжувалося погіршення їх фінансового стану, наслідком чого стало невиконання банками своїх зобов’язань перед вкладниками та кредиторами цих банків. Зокрема банк "Національний кредит" був не в змозі провести розрахункові операції клієнтів майже на 50 млн. грн. та не привів свою діяльність у відповідність із вимогами законодавства", – заявила директор департаменту банківського нагляду Катерина Рожкова.

Зазначимо, що банк "Український професійний банк" було віднесено до неплатоспроможних 28 травня, а "Банк Національний кредит" – 5 червня цього року.

Відтак, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запропонував Нацбанку ліквідувати обидва банки.

Нагадаємо, раніше Нацбанк ліквідував ПАТ "Радикал-банк" та ПАТ АБ "Столичний", ПАТ "КБ "Надра"ПАТ "Енергобанк"банк "Стандарт"ПАТ "Омега-банк". Також ще у березні Нацбанк України відніс АТ "Дельта Банк", ПАТ "Кредитпромбанк" до категорії неплатоспроможних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.