Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Четвер, 24 вересня 2015, 17:16

На навчання рятувальників "Україна-2015" кинули 8 мільйонів гривень

Міжнародні навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій "Україна-2015" коштували 8 млн грн, з них 5 млн грн виділило НАТО.

Про це стало відомо сьогодні, 24 вересня, під час демонстрації практичних дій ДСНС україни та команд міжнародних навчань з ліквідації надзвичайних ситуацій Україна 2015.

За словами голови ДСНС України Миколи Чечоткіна, вартість навчань "Україна-2015" становить 8 млн грн, з них 5 млн грн профінансовано НАТО.

Чечоткін повідомив, що результати навчань, в яких брали участь 800 рятувальників з України та 300 з інших країн, досягнуті. 

Навчання проходили на Яворівському полігоні та розвивалися за наступним сценарієм: вибух на промисловому підприємстві, виникнення пожежі в будівлях та прилеглих територіях, після чого на промисловому хімічному майданчику сталася аварія з витоком аміаку.

Евакуація людей з верхніх поверхів здійснювалася при застосуванні авіаційної техніки.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації було залучено кінологічний підрозділ, піротехнічні групи ДСНС, зведений загін гасіння великих пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій сумської області, психологів ДСНС, аварійно-рятувальні загони спеціального призначення, спеціальний авіаційний загін ДСНС України, хіміко-радіологічна лабораторія, підрозділи Міністерства оборони, працівники центру медичної допомоги і медицини катастроф та інші.

Нагадаємо, що 21 вересня на Яворівському полігоні стартували міжнародні польові навчанння з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій "Україна-2015", участь в яких приймають 1110 рятувальників з 34 країн світу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.