Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Каталонія

rbc.ua

Четвер, 3 грудня 2015, 10:07

Каталонії заборонили думати про незалежність

Каталонія

Конституційний суд Іспанії анулював резолюцію про незалежність Каталонії.

Про це повідомляє Euronews.

Конституційний суд Іспанії скасував резолюцію про незалежність Каталонії і таким чином задовольнив позов уряду країни, який вважав резолюцію такою, що порушує аж 8 статей основного закону Іспанії.

"Рішення суду, яке скасовує усю резолюцію, пункт за пунктом, повністю задовольняє мій уряд, а також більшість іспанців, які вірять у Іспанію, національний суверенітет та рівність громадян", – заявив прем‘єр-міністр Іспанії Маріано Рахой.

Більшість місць в регіональному парламенті Каталонії займають члени коаліції "Разом "За", які виступають за відокремлення регіону від Іспанії. Вони перемогли на виборах 27 вересня. У своїй передвиборній програмі коаліція обіцяла добитися незалежності за 18 місяців.

Також судова колегія розпочала розслідування проти представників місцевої влади Каталонії через підтримку ними "сепаратистської" резолюції.

Нагадаємо, резолюцію про незалежність парламент Каталонії ухвалив 9 листопада. У ній зазначено, що цей документ "покладе початок процесу створення незалежної держави Каталонія".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.