Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

земельна ділянка

yavorov.lv.olx.ua

Вівторок, 8 грудня 2015, 15:48

Нардепи спростили процедуру оформлення землі

земельна ділянка

Верховна Рада удосконалила процедуру виготовлення проекту землеустрою на земельні ділянки.

Сьогодні, 8 грудня, Верховна Рада ухвалила законопроект №1280 "Про внесення змін до статті 50 Закону України "Про землеустрій" щодо спрощення процедури виготовлення проектів землеустрою для відведення земельних ділянок".

 За це рішення проголосували 319 народних депутатів. 

Відтак, закон передбачає, що копії правовстановлюючих документів на об'єкти нерухомого майна, розташовані на земельній ділянці, надаються лише у випадку, коли право власності на такий об'єкт зареєстровано.

"Метою закону є удосконалити процедуру виготовлення проекту землеустрою на земельні ділянки шляхом встановлення необхідності особам пред’являти правовстановлюючі документи на об’єкти нерухомого майна, що розташовані на таких земельних ділянках, лише у випадку, коли права власності на ці об’єкти зареєстровані. Таке удосконалення, своєю чергою, дозволить людині безперешкодно оформляти правовстановлюючі документи, на земельну ділянку на якій розташоване незареєстроване нерухоме майно.", – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Загалом, закон усуває правову колізія, яка не дає можливості людині оформляти документи на земельні ділянки на яких розташована неоформлена нерухомість та документи на нерухоме майно під яким розташовані неоформлені ділянки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.