Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

навчальні заклади

Вівторок, 2 лютого 2016, 11:06

Працівники навчальних закладів Стрия та Дрогобича не отримують зарплату

навчальні заклади

Державні навчальні заклади Стрия та Дрогобича не виплачують зарплату працівникам та студентам: їхню діяльність перевірятиме прокуратура.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відтак, згідно з зверненням голови Львівської ОДА Олег Синютка до прокурора Львівської області Романа Федика, працівникам та студентам професійно-технічної освіти у Стрию та Дрогобич не виплачують заробітну плату та стипендію.

Зазначимо, з 1 січня 2016 року видатки на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах передано на фінансування з бюджетів міст обласного значення.

Проте Дрогобицька міська рада не визначила обсяг видатків для фінансування ВПУ № 19 та Дрогобицького ППЛ, що становить 25903,5 тис грн на рік.

Щодо фінансуванням чотирьох державних навчальних закладів Стрия, а саме: ВПУ № 8, Стрийського ВХПУ, ВПУ № 34 та ВПУ № 38, то наразі ще не відкрито реєстраційні рахунки цих навчальних закладах в Державній казначейській службі, відтак, працівники не отримують зарплату, учні – стипендії та відсутня плата за комунальні послуги.

Наразі цим питанням займеться прокуратура області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.