Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

опалювальний сезон

espreso.tv

Четвер, 18 лютого 2016, 16:50

У Львівтеплоенерго пояснили, чому зросла вартість опалення

опалювальний сезон

У січні значно збільшилися нарахування за теплопостачання для мешканців: зросли тарифи та зменшилася температура повітря.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначила начальник відділу обліку і збуту теплової енергії ЛМКП «Львівтеплоенерго» Галина Пакулець, збільшення нарахування за оплату послуг з теплопостачання у січні 2016 року, в порівнянні з груднем 2015 року, відбулося через те, що з 8 травня минулого року зріс тариф на послуги з централізованого опалення. Вартість 1Гкал становить 572,00 грн, попередній тариф – 277,85 грн, а також через похолодання.

Окрім цього, з січня цього року у будинках, де є загально-будинковий лічильник і частина квартир має квартирні лічильники на тепло, мешканцям нараховано до оплати опалення місць загального користування.

«Нарахування за місця загального користування, а це і сходові клітки, і ліфтові шахти, і сміттєпроводи, і стояки, по яких проходять внутрішні комунікації, а також в кожному будинку є втрати у внутрішньо будинкових розподільчих мережах. Раніше оплата за обігрів місць загально користування розподілялася лише між окремими квартирами, мешканці яких з  тих чи інших причин не встановили собі квартирних лічильників. А з січня проведено розподіл витрат за опалення місць загального користування між усіма квартирами. На обслуговуванні ЛМКП «Львівтеплоенерго» є близько 40 будинків, які мають квартирні лічильники», – наголосила Галина Пакулець.

За її словами, для будинків, де немає будинкових приладів теплової енергії, затверджений тариф у розмірі 12,52 грн за 1м² опалювальної площі. Проте з 19 грудня мешканцям таких будинків або проводять донарахування, або проводять коригування в сторону зменшення нарахувань, залежно від температури зовнішнього повітря.

«В січні ми провели донарахування, оскільки температура зовнішнього повітря була значно нижча ніж та, яка закладена в тарифі 12, 52 грн. Таким чином, тариф за січень склав 13,64 грн за 1м² опалювальної площі, тобто, на 1,12 грн більше, ніж затверджено Нацкомісією», – заявила Галина Пакулець .

Щодо пільги на оплату теплопостачання, то вона покриває лише 12,85 грн вартості оплати за 1м² опалювальної площі. Якщо будинок спожив більше теплової енергії і ціна за 1м² опалювальної площі стає більшою за 12,85 грн, то різницю в ціні мешканець оплачує самостійно.

Нагадаємо, уряд змінив порядок нарахування плати за опалення у разі відсутності лічильників.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.