Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

uaculture.com

Понеділок, 23 липня 2012, 14:11

Фестиваль Франко фест під загрозою зриву

Учасники мовного віче в Дрогобичі, яке відбулось 18 липня, повідомили. що міжнародний культурний фестиваль «Франко фест», запланований на 27-29 липня, знаходиться під загрозою зриву. За словами промовців, голова Дрогобицької райдержадміністрації Михайло Сендак заблокував проведення цього заходу. Через це на сьогодні, 23 липня, страйковий комітет запланував провести пікетування Дрогобицької райдержадміністрації. Про це повідомляє тижневик «Каменярі».

Один з організаторів фестивалю Остап Походжай у коментарях «Варіантам» запевнив, що інформація про блокування Франко фесту є недостовірною і неправдивою. Навіть якщо б Михайло Сендак мав якісь заперечення, то «це не в його юрисдикції. Фестиваль проходитиме на території Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі», який підпорядковується обласній державній адміністрації».

Нагадаємо, З 27 по 29 липня, у с. Нагуєвичі, Дрогобицького району Львівської області вперше відбудеться мистецький проект Франко Фест. Він має на меті усунення стереотипних поглядів та створення якісно нового іміджу Франка, як одного із найкращих і найпрогресивніших українців, популяризацію та поширення такого іміджу, актуалізацію ідей Івана Франка та поширення їх серед молоді України.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.