Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

університет Франка

Четвер, 5 травня 2016, 17:54

Документи до вишів прийматимуть у електронному варіанті

університет Франка

Цього року всі абітурієнти подаватимуть документи до вступу через Інтернет, щоб уникнути черг у приймальних комісіях.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Як заявила сьогодні міністр освіти і науки Лілія Гриневич, під час проведення вступної кампанії у 2016 році передбачені зміни.

Зокрема, вступники матимуть можливість подавати до 15 заяв на вступ без обмеження кількості навчальних закладів. Також скасовано позаконкурсний вступ до вищих навчальних закладів, натомість уведено систему вступу за квотами для осіб, які мають захворювання, що перешкоджають проходженню ЗНО, дітей-сиріт та учасників бойових дій.

За словами Гриневич, наразі триває тестування системи, яка виконує розподіл держзамовлення. Раніше програмне забезпечення Єдиної державної електронної бази з питань освіти розроблялось і знаходилось у власності приватної фірми

«Ми переконані, що програмне забезпечення державної бази, яка містить всі дані наших випускників, студентів і викладачів, має супроводжуватись виключно на державному рівні», – наголосила Лілія Гриневич.

Нагадаємо, сьогодні в Україні розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.