Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

П'ятниця, 12 серпня 2016, 12:53

Суддя спеціально не дозволила екологам перевірити "Збиранку"

Грибовицьке сміттєзвалище

Розпочато розслідування щодо винесення суддею незаконного рішення щодо перевірки ЛКП "Збиранка".

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області. 

Зокрема, прокуратура області розпочала досудове розслідування щодо прийняття незаконного рішення суддею Львівського окружного адміністративного суду.

Йдеться про рішення судді від 24 березня цього року, яким Державній екологічній інспекції у Львівській області відмовили у задоволенні позову до ЛКП "Збиранка" із допущення інспекторів до проведення планової перевірки комунального підприємства.

Лише 23 травня колегія суддів Львівського апеляційного адміністративного суду задовільнила позов екологів щодо проведення перевірки. Наразі перевірка інспекції в ЛКП "Збиранка" завершується.

Нагадаємо, у липні екоінспекція оприлюднила результати перевірки ЛКП "Збиранка" з 2011 року.

Як йдеться у відповіді Державної екологічної інспекції у Львівській області на запит Варіантів у рамках проекту "Дрон-погляд на зони економічного лиха Львівщини", ще у 2013 році Держекоінспекція зафіксувала значне перевищення інфільтратів у стічних водах ЛКП "Збиранка", а у 2015 році та під час пожежі у Грибовичах екоінспекції не дозволили провести перевірку.

Перевірка відбулася лише 29 червня: фахівці виявили перевищення норм гранично допустимої концентрації забруднюючих речовин у поверхневих водах (біля автодороги Львів–Рава-Руська, приблизно 1 км від підніжжя сміттєзвалища), річці Малехівці, а також у грунті.

Додамо, як стверджують у львівській поліції, ще у 2013 році відкрито кримінальне провадження проти ЛКП "Збиранка" щодо забруднення підприємством підземних вод.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.