Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівський архів

lowcostavia.com.ua

Середа, 31 серпня 2016, 14:48

Львівський держархів запустив онлайн-виставку з документами Франка

львівський архів

Львів'яни зможуть ознайомитися з унікальними брошурами, статтями та різними документами Івана Франка, не виходячи з дому.

Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

З нагоди вшанування 160-ої річниці з дня народження Івана Франка державний архів Львівської області підготував онлайн-виставку "Народний Каменяр".

Як розповіла директорка архіву Ірина Мартенс, інтернет-версія тематичної виставки "Народний Каменяр" висвітлює життєвий і творчий шлях Івана Франка та включає найцікавіші документи, зокрема брошури "Християнське становище в справі 40-калітнього ювілею Івана Франка", "Іван Франко: життя і діяльність. З нагоди двадцятьліття смерти поета (1916 – 1936)".

Також охочі можуть переглянути різні документи: повідомлення Комітету для вшанування 10-тиліття смерті Івана Франка; Дирекцію поліції у Львові про Святкову Академію українських товариств, присвячену вшанування 10-й річниці з дня смерті Івана Франка; відозву Головного Комітету для вшанування 10-тиліття смерті Івана Франка "Роковини смерти Франка. Український народе!", поміщена в часописі "Діло"; машинопис статті "До 85 річниці з дня народження Івана Франка"; статтю "Нові знахідки в архіві Івана Франка" тощо.

Виставку можна переглянути на офіційному веб-сайті архіву та на офіційних сторінках "Архіви Львівщини", "Державний архів Львівської області", а також на сторінці Державного архіву Львівської області у Фейсбуці.

Нагадаємо, 27 серпня, у Дрогобичі відбулась офіційна церемонія нагородження міжнародної премії ім. І. Франка. Першим її лауреатом став екс-глава УГКЦ Любомир Гузар.

Також  нещодавно з Міжнародним фондом Франка стався казус –організатори допустились кількох орфографічних помилок у запрошеннях на урочисте нагородження переможців премії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.