Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

спортмайданчик

Вівторок, 31 січня 2017, 16:28

Львівщина отримала 20 мільйонів на спорудження спортивних майданчиків

спортмайданчик

Облрада затвердила програму «Спортивний майданчик» на 2017 – 2021 роки.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із сесії Львівської обласної ради.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати затвердили Обласну програму «Спортивний майданчик» на 2017 – 2021 роки.

Це рішення підтримали 62 депутати.

На виконання програми у 2017 році передбачено 21 млн грн, співфінансування здійснюватиметься з обласного, державного, місцевих бюджетів, а також за рахунок позабюджетних коштів.

Як наголосив начальник управління фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації Юрій Майборода, ця програма дасть можливість забезпечити сталий розвиток спортивної інфраструктури, створити умови для активного дозвілля населення, передовсім дітей та молоді, підвищити рівень та якість забезпечення населення спортивними майданчиками.

Однак, за словами першого заступника голови Льваівської обласної ради Параскевії Даворяянин, у програмі немає навіть приблизного переліку локацій, а у попередньому варіанті в одному селі передбачалось 4 майданчики, в іншому – жодного. 

Відтак, протягом 30 днів, тобто до кінця лютого, райони можуть подавати свої заявки, а управління фізичної культури і спорту Львівської ОДА спільно з постійною комісією облради мають визначитись із переліком локацій, де цьогоріч повинні встановити нові спортмайданчики: розподілили їх за пропорційною схемою.

Зазначимо, в області налічується 101 майданчик з синтетичним покриттям, з них 19 встановлено в селахі, а також майже 100 майданчиків з тренажерним обладнанням, з яких 31 – у селах.

У попередні роки було облаштовано 36 майданчиків зі штучним покриттям та 77 із тренажерним обладнанням, на що було витрачено понад 18 млн грн, однак рівень забезпечення сільського населення сучасними спортивними майданчиками є у 5-6 разів нижчий від європейських стандартів.

Зокрема, понад 70% існуючих спортивних майданчиків у області не відповідають сучасним вимогам, тому впродовж 2017 – 2021 років передбачається облаштувати в містах, селищах та селах області близько 600 сучасних спортивних майданчиків.

Нагадаємо, у червні 2016 року обласна рада створила електронну карту облаштування спортивних майданчиків у області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.