Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михеїл Саакашвілі

П'ятниця, 15 грудня 2017, 13:29

МЗС наразі не планує відправити Саакашвілі до Грузії

Михеїл Саакашвілі

МЗС України не проводить переговорів про можливу екстрадицію Михеіла Саакашвілі до Грузії.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив  заступник глави МЗС України Василь Боднар, Міністерство закордонних справ не присутнє в переговорному процесі про можливу екстрадицію екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Михеіла Саакашвілі.

За його словами, такі запити надходять до Міністерства юстиції для Генеральної прокуратури.

Нагадаємо, Саакашвілі звинувачують у сприянні учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності, а також організацію акцій протесту на гроші Сергія Курченка.

Більше 10 народних депутатів готові взяти Саакашвілі на поруки.

Його затримали ввечері 8 грудня, а наступного дня Саакашвілі оголосив про голодування. Тоді ж активісти провели марш на підтримку Саакашвілі, вони вимагали відставки президента України Петра Порошенка та звільнення Саакашвілі.

Також ще 6 грудня Президент України Петро Порошенко заявив, що задоволений тим, що акції протесту, організовані у Києві прихильниками політичної сили Саакашвілі, не мали значної підтримки.

Зазначимо, в липні президент України Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства, а у вересні Міністерство юстиції отримало запит від Грузії на видачу Саакашвілі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.