Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску на кордоні з Польщею

УНН

Вівторок, 2 червня 2020, 17:15

Польща планує укласти угоду з Україною щодо сезонних працівників

пункт пропуску на кордоні з Польщею

Польща планує врегулювати питання перебування українських трудових мігрантів у країні.

Про це повідомляє Єкономічна правда.

За результатами зусрічі заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара з послом Польщі в Україні Бартошем Ціхоцьким, Україна та Польща можуть укласти угоду щодо сезонних працівників, щоб врегулювати питання перебування українських трудових мігрантів у Польщі.

"Враховуючи динаміку прикордонного руху останніх днів, Україна та Польща будуть працювати над відновленням регулярного транспортного сполучення. У цьому контексті також будуть узгоджуватися питання спрощення процедур отримання робочих віз та перетину спільного кордону громадянами" – йдеться у повідомленні.

Наразі сторони розглядають можливість укладення угоди в галузі працевлаштування сезонних робітників, яка дозволить врегулювати питання перебування українських трудових мігрантів на території Польщі.

Зазначимо, раніше Польща спростила в'їзд сезонним працівникам з України на період карантину і повідомила, що розглядає можливість зняття обмеження на перетин кордону з червня цього року.

Нагадаємо, епідеміологічний контроль на польських кордонах діє до 12 червня, і кожна особа, яка в'їжджає в країну, повинна пройти двотижневий  карантин.

Водночас 11 травня Польща відкрили кордони для працівників, підприємців та студентів. Цим категоріям громадян не потрібно відбувати 14-денну ізоляцію.

Додамо, за підрахунками, через коронавірус перекази заробітчан з Польщі до України можуть впасти на 30%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.