Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські маршрутки

Вівторок, 6 лютого 2018, 10:22

У Львові поліція затримала 3 маршрутки комунального АТП-1

львівські маршрутки

Три автобуси АТП-1 перебувають на територїі підприємства без права виїзду.

Про це повідоомила прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомив директор АТП-1 Орест Хамула, за останні два дні поліція затримала 3 автобуси, що належать комунальному підприємству.

"Вчора поліція затримала автобус "Електрон". Машину супроводжували в парк і передали на збереження, про що є відповідний акт. Також поліція зупинила машину середнього класу ЧАЗ. Потім – ще одну, яку супроводжували до кінцевої зупинки по маршруту. Ці машини передані підприємству і перебувають на території парку без права виїзду, про що також складено відповідні акти. Минулого тижня було затримано й автобус "Атаман", – розповів Орест Хамула.

Зазначимо, всі автобуси підприємства є в системі "Рубіж", оскільки АТП-1 має боргові зобов’язання за купівлю автобусів у 2010 році перед Львівськими автобусними заводами.

Нагадаємо, місто має 20 млн грн боргу перед Львівським автобусним заводом за придбані ще у 2010 році автобуси для комунального АТП-1. Нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що суд вже арештував всі автобуси АТП-1, а не лише ті, які придбали у ЛАЗу.

Також мер зазначив, що борг перед ЛАЗом викупила компанія з управління активами. І вона готова виплачувати кошти працівникам заводу, які мають заборгованість із зарплати.

Додамо, що восени 2017 рокульвівські депутати погодили відшкодування ТзОВ "Оптимум Фактор" 20 млн грн, які заборгував фірмі ліквідований ЛАЗ. Йдеться про відшкодування за придбання уже ліквідованим ТОВ "Львівські автобусні заводи" нових автобусів до Євро-2012.

Проте однією із власників цієї фірми є Таїсія Саніна, дружина власника збанкрутілого ЛАЗу, російського бізнесмена Ігоря Чуркіна. Через заплановану виплату грошей росіянам у Львові протестували активісти, проти також виступили деякі депутати обласної ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.