Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєсортувальна лінія

Середа, 12 вересня 2018, 17:00

У Новояворівську встановили сміттєсортувальну лінію

сміттєсортувальна лінія

Її вартість становить понад 5 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, вчора на сміттєзвалищі у Новояворівську запустили сучасну сортувальну лінію.

За його словами, продуктивність цієї лінії для сортування сміття становить 15 т/год, а вартість – 5 473 333,33 грн.

"Робота сортувальної лінії зможе суттєво зменшити навантаження на полігон, що приймає тверді побутові відходи зі Львова. Крім того, відкриття такої лінії дасть можливість створити додатково 12 робочих місць. Для якісної роботи на сортувальній лінії для працівників проведуть відповідне навчання", – наголосив Назарій Романчук.

Додамо, що у області вже працюють сміттєсортувальні лінії у Червонограді, Золочеві, Стрию і Самборі. Станом на жовтень 2017 року роздільним збором ТПВ було охоплено лише 32% населення Львівщини. Всі мешканці області повинні перейти на сортування сміття до 2020 року

Нагадаємо, техніку для сортування сміття обласна державна адміністрація купила у грудні 2017 року.  Вартість однієї лінії становить 5,4 млн грн. У її комплектацію входить бункер для завантаження відходів, три види транспортерів, конвеєр та два сепаратори.

Переможцем тендеру стало ТОВ "Хаммель-Україна" зареєстроване в селі Малехів Жовківського району, власником фірми є Василь Кушинський та швейцарська компанія Astoria Capital Group Gmbh.

До кінця цього року облдержадміністрація планує облаштувати у містах області 5 сміттєсортувальних ліній.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.