Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 21 листопада 2018, 14:39

Львів отримав можливість стати ОТГ

Львів

Уряд вніс зміни до перспективного плану формування територій громад Львівської області.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Як заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, сьогодні уряд вніс зміни до перспективних планів формування територій громад Запорізької, Чернівецької, Житомирської, Донецької, Харківської, Тернопільської, Львівської, Хмельницької і Івано-Франківської областей.

Зокрема, йдеться про процес приєднання територіальних громад до міст обласного значення, в тому числі й до обласних центрів, які мають можливість стати об’єднаними територіальними громадами.

"Сьогодні 26 міст обласного значення мають можливість стати ОТГ. Це, Хмільник, Добропілля, Костянтинівка, Маріуполь, Мирноград, Покровськ, Новогродівка, Селидове (Донецька область), Бердичів, Коростень, Малин, Новоград-Волинський, Бердянськ, Коломия, Львів, Червоноград, Тернопіль, Бережани, Куп’янськ, Лозова, Славута, Старокостянтинів, Кам’янець-Подільський, Хмельницький, Чернівці", – наголосив Геннадій Зубко.

Він додав, що першим обласним центром, який створив ОТГ, є Житомир.

Нагадаємо, у 2016 році міський голова Львова Андрій Садовий виступив проти прийняття змін Львівською обласною радою до перспективного плану Жовківського і Яворівського районів, які, за його словами, унеможливлять розвиток Львова.

Додамо, нещодавно уряд визнав спроможними 8 об'єднаних громад з Львівщини та призначив перші вибори у 5 із них. Станом на сьогодні на Львівщині об'єдналися 40 ОТГ. Останні вибори громад на Львівщині відбулися 25 грудня 2017 року у Кам'янка-Бузькій міській ОТГ та у Мурованській ОТГ. 

Минулоріч Варіанти дослідили, як живе одна із найбільш інвестиційно привабливих ОТГ Львівщини через сім місяців після виборів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.