Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Самопоміч

Середа, 20 лютого 2019, 10:00

Фірма, близька до нардепа з Самопомочі, придбала акції російського "Газпрому"

Самопоміч

Україна продала арештоване майно "Газпрому" венчурному фонду "Голдмен", який дотичний до нардепа з "Самопомочі" Андрія Журжія.

Про це повідомляє Економічна правда.

Венчурний фонд "Голдмен" придбав 40,2% примусово виставлених на продаж акцій компанії "Газтранзит", що раніше належали російському "Газпрому", за 41,025 млн грн, що на 2% вище їх стартової ціни.

Кінцевим бенефіціаром фонду "Голдмен" є Андрій Нестеренко, а керуючим партнером "Голдмен" – ТОВ "Група компаній "Інвестиційні партнери", яка належить народному депутату з "Об'єднання "Самопоміч" Андрію Журжію.

Зазначимо, у січні 2016 року Антимонопольний комітет України вирішив оштрафувати "Газпром" на 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України. У 2017 році суд зобов’язав "Газпром" виплатити до держбюджету України більше 171 млрд грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Додамо, "Газпрому" і "Нафтогазу" належить по 40,2174% акцій "Газтранзиту", ще 19,5652% акцій – турецькій компанії Turusgas.

Компанія "Газтранзит" була створена у 1997 році для розширення пропускної здатності ГТС України для збільшення обсягів транзиту російського газу в Туреччину і країни Балканського регіону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.