Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівгаз

Четвер, 29 червня 2023, 12:50

Львівгаз увійшов до групи компаній Нафтогазу

Львівгаз

"Львівгаз" приєднався до "Групи Нафтогаз" й у підприємства з'явився новий керівник.

Про це повідомляє ТОВ "Газорозподільні мережі України".

Станом на сьогодні АТ "Львівгаз", а також АТ "Київоблгаз" та АТ "Житомиргаз", приєдналися до НАК "Нафтогаз України".

"Функціонування під управлінням державного драйвера передбачає формування гнучкої системи комунікації з клієнтами, налагодження стабільного надання послуг і модернізацію інфраструктури. Зусилля професіоналів будуть спрямовуватись на раціональне використання енергоресурсів і забезпечення безперебійного розподілу "блакитного палива" до осель громадян, бюджетних установ і комерційних об’єктів" – йдеться у повідомленні. 

Наразі управителем акцій "Львівгазу" є АТ "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз", а управляючою компанією – ТОВ "Газорозподільні мережі України".

Зазначимо, для стабілізації енергетичної сфери уряд довірив "Нафтогазу" керувати пакетами акцій низки обласних і міських газорозподільних підприємств.

Також, за інформацією у соціальних мережах, новим керівником АТ "Львівгаз" став Роман Калагурський, який до цього очолював управління капітального будівництва Львівської ОВА.

Калагурський впродовж 2016-2017 років був комерційним директором ПАТ "Львівгаз", а у 2013-2016 роках – заступником директора з контролю за водокористуванням та маркетингу у ЛМКП "Львіводоканал". У 2020 році він задекларував 24 886 грн зарплати та придбав дві автівки.

Додамо, у травні 2022 року суд передав в управління АРМА 26 регіональних операторів газорозподільчих систем, серед яких й "Львівгаз". А  у березні цього року СБУ та БЕБ провели обшуки у "Львівгазі".

Натомість на початку травня Служба безпеки викрила масштабну схему розкрадання газу, до якої причетні підсанкційний олігарх Дмитро Фірташ і топменеджмент підконтрольних йому компаній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.