Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівгаз

Вівторок, 25 липня 2023, 10:31

АМКУ порушив справу проти Львівгазу за зловживання монопольним становищем

Львівгаз

"Львівгаз" зобов'язав замовників послуг з приєднання до газорозподільних систем оплачувати ПКД, яку виготовило підприємство.

Про це повідомила пресслужба Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Антимонопольний комітет 20 липня розпочав розгляд справи проти АТ "Львівгаз" щодо порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Йдеться про встановлення "Львівгазом" надмірних вимог до замовників послуг з приєднання до газорозподільних систем, зокрема, зобов’язанні їх здійснювати на платній основі погодження з АТ "Львівгаз" проєктно-кошторисної документації зовнішнього газопостачання, яку виготовило АТ "Львівгаз".

"Ці факти Відділення встановило під час проведення за власною ініціативою дослідження дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції у сфері приєднання до газорозподільних систем в межах території Львова та Львівської області" – йдеться у повідомленні.

АМКУ звинуватив "Львівгаз" у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції – зловживання монопольним становищем під час надання послуг з приєднання до газорозподільних систем в межах території Львова та Львівської області.

Додамо, раніше АМКУ виявив, що "Львівгаз" позбавив права самостійно обирати виконавця робіт з проведення технічного нагляду за будівництвом мереж внутрішнього газопостачання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.