Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Великдень у Львові

Вівторок, 2 квітня 2019, 16:17

На Великдень українці відпочиватимуть п'ять днів

Великдень у Львові

Цьогоріч вихідними будуть дні з 27 квітня до 1 травня.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Згідно з Кодексом законів про працю, яким встановлені святкові і неробочі дні, у квітні цього року для працівників з п'ятиденним робочим тижнем буде 10 вихідних днів і 20 робочих.

Зокрема, вихідний день у неділю, 28 квітня, на який випадає Великдень, переноситься на понеділок, а також уряд зробив вихідним днем і вівторок, 30 квітня.

Відтак, українці відпочиватимуть п'ять днів поспіль – з 27 квітня до 1 травня.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Інститут національної пам'яті пропонував переформатувати 8 березня на День боротьби за права жінок та перенести вихідний з 9 на 8 травня. Ще у 2017 році відповідний законопроект інститут подав на розгляд уряду, а у лютому того ж  року представив для громадського обговорення розроблений ним проект закону "Про державні й інші свята, пам’ятні дати і скорботні дні".

Додамо, у 2017 році Верховна Рада затвердила 25 грудня офіційним вихідним днем, однак скасувала святковий день 2 травня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.