Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Вівторок, 25 червня 2019, 13:14

У Львові стартував конкурс з будівництва храму ПЦУ на вулиці Костя Левицького

Львів

Львівська міськрада оголосила архітектурний конкурс на кращий проект Храму Ікони Пресвятої Богородиці Скоропослушниці, що на вул. К. Левицького.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, у місті стартував Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію Храму Ікони Пресвятої Богородиці Скоропослушниці у районі вул. К. Левицького – вул. Пекарської.

Учасників конкурсу реєструватимуть до 9 серпня, а до 23 серпня вони повинні подати свої конкурсні проекти на розгляд журі.

За словами головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, містобудівельна рада, коли погоджувала детальний план території, поставила умову про проведення всеукраїнського конкурсу на найкращий проект церкви, оскільки "ми розуміємо, що вона втрутиться в силует міста, і це дуже відповідально, що саме будемо споглядати в цьому силуеті".

Храм планують збудувати в історичному ареалі міста на площі 0,1500 га навпроти вулиці К. Левицького, 67-А. 

Призовий фонд конкурсу складає 180 000 грн. Визначено 3 премії за перші призові місця: перше місце – 90 000 грн, друге місце – 60 000 грн, третє місце – 30 000 грн. Замовник має право додатково призначати заохочувальні премії.

Нагадаємо, 21 червня виконком Львівської міськради вирішив побудувати храм навпроти вул. К.Левицького, 67-А, однак мешканці району виступили проти через наявність церкви на вул. Тершаківців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.