Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гірники Львівщини

П'ятниця, 19 липня 2019, 17:30

40 мільйонів з продажу вугілля направлять на зарплати шахтарям

гірники Львівщини

На рахунки ДП "Львіввугілля" надійшли 40 млн грн від реалізації вугільної продукці.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначили у департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА на рахунки ДП "Львіввугілля" надійшли кошти від реалізації вугільної продукції. 

Фінансовий ресурс у розмірі 40 млн грн скерували на виплату заробітної плати шахтарям та інші видатки.

Станом на сьогодні шахтарям Львівщини вже виплатили  87% заробітної плати за травень.

Також, як інформують у департаменті, у липні на ДП "Львівугілля" налагодили відвантаження вугілля, видобуте з шахт підприємства, зокрема, на електростанції ПАТ "Центренерго" і ДТЕК.  

Зазначимо, на початку липня з державного бюджету виділили кошти на погашення заборгованості з заробітної плати гірникам Львівщини.

Нагадаємо, що сьогодні шахтарі Львівщини пікетували підприємство-об'єднання ДП "Львіввугілля" у Сокалі через заборгованість із зарплати.

Додамо, у Адміністрації президента обіцяли до 19 червня виплатити всі борги із зарплати шахтарям ДП "Львіввугілля". 11 червня, Львівські гірники пікетувативали Київ через заборгованість із зарплати

Раніше гірники "Львіввугілля" оголосили страйк, відмовилися спускатися у шахти та перекрили дорогу до пункту пропуску Рава-Руська.

Як заявляв Волинець, гірники відмовилися спускатися у шахти через заборгованість із зарплати й щоб "привернути увагу лідерів країн Євросоюзу до корупційних явищ, до невиплати зарплати, до неконтрольованої міграції з України у зв'язку зі зростанням тарифів для населення, їх пограбуванням і так далі".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.