Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ремонт будинків

Середа, 11 вересня 2019, 13:25

У Личаківському районі відремонтують аварійний будинок за 2 мільйони

ремонт будинків

Львівська міськрада виділила кошти з резервного фонду на невідкладний ремонт 6 аварійних об'єктів. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

Комісія з питань ТЕБ і НС виділила кошти з резервного фонду міського бюджету на невідкладні аварійно-відновлювальні роботи. Загалом ремонт обійдеться Львову у понад 6 млн грн. 

Гроші надають на реконструкцію житлового будинку на вул. Шевченка, 348, та підпірних стінок за адресами: вул. Ген. Тарнавського, 35, вул. Ужгородська, 2а, вул. Франка, 113 -115, вул. Венеціанова, 13, пл. Данила Галицького, 4.

У першу чергу займуться ремонтом аварійки на на вул. Генерала Тарнавського у Личаківському районі. На неї витратять 1,7 млн грн. 

"Підпірна стінка біля житлового будинку № 35 на вул. Генерала Тарнавського є у китичному аварійному стані. Вона є в закритому дворі, і якщо буде подальше руйнування – а це 8-поверховий будинок, то вона може завалити цей будинок. Вартість виконання аварійно відновлювальних робіт становить 1 млн. 774 тис. грн", – зазначив голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський.

Роботи ускладнює ще й відсутність належного водовідведення. 

На ремонт інших аварійних стінок виділяють загалом 4,4 млн грн. Тріщини у підпірних конструкціях загрожують мешканцям.

Зазначимо, що огороджувальна стінка на вул. Франка, 113 -115 пролягає вздовж тротуару. Вище розташована школа для незрячих, де перебуває багато дітей.

"Відхилення по вертикалі становить до 15 градусів. На проведення аварійно-відновлювальних робіт необхідно 1 млн 457 тис. грн", – наголосив голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля.

Також комісія погодила рішення про виділення коштів на відновлення конструкційних елементів житлового будинку на вул. Шевченка, 348.

Нагадаємо, у кінці липня Львівська міськрада виділила на ремонт аварійок 7 млн грн. 

Також, 10 квітня, у мерії на позаплановому засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС погодили рішення про виділення коштів з резервного фонду міського бюджету на ремонт 3 дитячих садочків та 10 аварійних будинків. А у березні міськрада виділила кошти на відновлення 4 аварійних будинків.

У травні на ремонт аварійних будинків на вул. Миколайчука, Хмельницького та Базарній передбачили 5 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.