Зміст статті

8 жовтня 2019олександр ковальчук

Твій Бог Сьогодні П'яний "Вечір перед сном" (2019)

Сихівський реп виходить на новий рівень хіп-хопу після лютневого дебютника.

Львівський колектив Твій Бог Сьогодні П'яний вдосконалює свої пацанячі коники заради споглядання обличчя Смерті.

Лютневий дебютник "Грязна Дорога" від сихівчан Твій Бог Сьогодні П'яний нагло стібав витання українського репу у фантазіях та ілюзіях. Це був своєчасний крок уперед від місцевого хіп-хопу, бо його хуторянські скоромовки вже важко було відрізнити від пародії на жанр. Згодом ще був дещо фейковий хайп довкола дебютного альбому реперки alyona alyona, який також, на жаль, встановив перед українським репом достатньо хибні орієнтири розвитку (разом з дебютними альбомами Аліни Паш).

На новому альбомі "Вечір перед сном" Твій Бог Сьогодні П'яний вдосконалюють свій старий режим ("Нахуй", "Минуле", "Вечір перед сном") і відразу переходять на новий рівень ("Остання П'ятка", "Я лечу freestyle", "Де знайти себе", "Може то дим"). За стьобом та гегами з'являється стриманість та мінімалізм. Відсіюється усе зайве та дріб'язкове, типу того дебютного дріботіння непотрібного та багатомовного. Відточуються інтонації, покращується лірика та урізноманітнюється флоу. Чорний гумор виявляється свою точкову доречність в трепі. Школотні теми на новому рівні звучать доросліше, з врівноваженим присмаком трагедії ("Добре шо ахуєнний реп"). Мислення альбому "Вечір перед сном" залишає десь далеко позаду переважно графоманську (і тому таку утопічну) лірику реперки alyona alyona, і, схоже, що не про тих героїв пишуть модні журнали.

У Руслана несподівано починають з'являтися маніакальні інтонації (доречно на тлі нового Джокера), на "Де знайти себе" його кулеметна читка досягає доречного ідеалу, а ідеальний темп "Може то дим" пропонує йому нову цікаву територію для подальших альбомів. У стартовому треці Тарас обходить Грішу Семенчука в атмосферному мінорі, а Вові зі Львова (навіть зі своїми новими треками) після треку "Минуле" варто відразу вже думати про закінчення своєї недо-реп-кар'єри (окрема там дякую за "пілікала").

За перехідним, пограничним текстом "Чорна справа" (зі словами "боюсь померти") розпочинається бенефіс нового Тараса (разом з Русланом звісно), де центровими треками альбому стає дует "Де знайти себе" та "Може то дим", зіграні без пафосу й крику (цих бичів укррепу) у класній ліриці. Четвірка цих треків перед вдосконаленими бонусами (без зайвих лушпайок) особливо перспективна в подальшому розвитку колективу Твій Бог Сьогодні П'яний. Ілюзорність з примарністю на цих трепах піднімається до рівня екзистенціальної розгубленості, реальності, яка просто глузує з рожевощокого утопізму реперки alyona alyona.

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.