Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Личаківський цвинтар

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 12:08

У Львові перезахоронять останки воїнів УПА

Личаківський цвинтар

Останки воїнів УПА, які знайшли у Пустомитівському районі, перезахоронять на Личаківському кладовищі з почестями. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 11 жовтня, виконавчий комітет Львівської міської ради надав правозахисній організації "Меморіал" дозвіл на перепоховання останків двох воїнів УПА Михайла Мочурада Михайла та Дмитра Онищака з смт. Щирець Пустомитівського району на поле почесних поховань Личаківського цвинтаря. 

Відповідно до проекту рішення, ЛКП "Музей "Личаківський цвинтар" доручили до 4 жовтня 2019 року перезахоронити останки біля Стіни Пам’яті воїнів УПА.

"Цього року на Львівщині нами віднайдено на ексгумовано 6 воїнів Української повстанської армії, двоє з них будуть перепоховані 14 жовтня. Це воїни УПА Михайло Мочурад-Савур та Дмитро Онищак, які героїчно загинули у 1951 році у місяці вересні у селі Сороки Пустомитівського району", –наголосив відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії з увічнення пам’яті Святослав Шеремета на брифінгу у Львівській ОДА. 

Церемонію перепоховання проведуть о 09.00 год. 14 жовтня, у День захисника України. 

"Полеглі воїни будуть поховані з усіма військовими почестями та отримають гідну шану від нащадків", – додав Святослав Шеремета.

 

Додамо, 26 березня, в Україні набув чинності закон про визнання воїнів УПА учасниками бойових дій. 

Також,  Інститут нацпам'яті Польщі шукає свідків "геноциду з боку ОУН-УПА" скоєного в період 1939-1945 рр. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.