Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

ubr.ua

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 16:05

Нацбанк знизив облікову ставку до 15,5%

Нацбанк

Національний банк України знизив облікову ставку з 17% до 15,5% річних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України. 

Вчора, 24 жовтня, правління Національного банку України ухвалило рішення змешити облікову ставку з 17% річних до 15,5% річних.

Як наголосили у Нацбанку, у вересні споживча річна інфляція становила 7,5% і була нижчої за прогноз НБУ. Зниження інфляції продовжилося і в жовтні, як свідчать результати попередньої оцінки Національного банку. 

Як і раніше, Нацбанк прогнозує, що інфляція знизиться до 6,3% на кінець цього року, а наприкінці 2020 року становитиме 5%.

"Базова інфляція уповільнюватиметься до кінця 2019 року суттєвіше, ніж передбачалося раніше, а ціни на паливо залишатимуться нижчими минулорічних через міцніший обмінний курс гривні. Водночас на інфляцію в бік зростання буде тиснути вплив несприятливих погодних умов на пропозицію овочів. Відповідно, зважаючи на взаємокомпенсуючий вплив цих чинників, прогноз Національного банку з інфляції на кінець 2019 року є незмінним" – пояснили у Нацбанку.

Нагадаємо, у липні облікову ставку зменшили до  17% річних, а наприкінці квітня Нацбанк знизив облікову ставку до рівня 17,5% річних. У вересні 2018 року Нацбанк підвищив облікову ставку до 18% річних, у березні того ж року підвищив до 17% річних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.