Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

AgroPolit.com

Четвер, 18 липня 2019, 16:55

Нацбанк знизив облікову ставку до 17%

Нацбанк

Сьогодні Національний банк України знизив облікову ставку до 17% річних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України. 

Правління Національного банку України 19 липня ухвалило рішення змешити облікову ставку з 17,5% річних до 17% річних.

Як наголосили у Нацбанку, у червні споживча річна інфляція становила 9%, а базова інфляція впродовж ІІ кварталу уповільнилася до 7,4% і була близькою до прогнозу НБУ.

Як і раніше, Нацбанк прогнозує, що інфляція знизиться до 6,3% на кінець цього року, а наприкінці 2020 року становитиме 5%.

"Уповільнення інфляції і далі зумовлюватимуть достатньо жорсткі монетарні умови. Навіть за поступового зниження облікової ставки, її реальне значення залишатиметься високим з огляду на поліпшення інфляційних очікувань. Високі реальні процентні ставки сприятимуть інвестиційній привабливості гривневих фінансових інструментів та, відповідно, підтримці обмінного курсу гривні. Крім того, така монетарна політика обмежуватиме тиск з боку споживчого попиту" – пояснили у Нацбанку.

Нагадаємо, наприкінці квітня Нацбанк знизив облікову ставку до рівня 17,5% річних. У вересні 2018 року Нацбанк підвищив облікову ставку до 18% річних, у березні того ж року підвищив до 17% річних.

Додамо, раніше Національний банк заявив про відмову утримувати курс гривні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.