Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

захворюваність

Понеділок, 28 жовтня 2019, 15:40

Галичан закликають зробити щеплення проти грипу та дифтерії

захворюваність

У області немає хворих на дифтерію, однак щотижня в обласну інферційну лікарню госпіталізують 30 людей з грипом.

Про це повідомила епідеміолог Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталя Тімко у коментарі Варіантам.  

"Щотижня у Львівській обласній інфекційній лікарні госпіталізується близько 30 людей з ознаками грипу. Оскільки маємо теплі погодні умови, масових захворювань не реєструється. Станом на сьогодні, на Львівщині провакциновано близько 300 осіб. Цього абсолютно не достатньо. Вакцину можна придбати в аптечній мережі за рецептом сімейного лікаря", – наголосила Наталія Тімко. 

Цього епідеміологічного сезону та Львівщині циркулюватимуть 4 штампи грипу: вірус A/Brisbane/02/2018 (H1N1), вірус A (H3N2), вірус B/Colorado/06/2017 та вірус B/Phuket/3073/2013.

Окрім вакцинації проти грипу, епідеміолог закликає мешканців області робити щеплення проти дифтерії. 

"На Закарпатті вже зареєстрували 15 випадків дифтерії. Для того, щоб збудник не міг прижитися і не поширювався в Україні мало б бути провакциновано понад 95% населення. Але реальна картина не така весела. Якщо хтось привезе до нас дифтерію, то є всі шанси, що мешканці почнуть хворіти. І 50% випадків можуть бути летальними. 

Люди повинні переглянути свої щеплення. При дифтерії ми вакцинуємось не проти збудника, а проти токсина, який цей збудник виділяє. З часом імунітет до цього токсина подає. Дорослі люди повині вакцинуватись раз на 10 років. Якщо вже відбувся контакт з хворим на дифтерію, то ті хто за останні 5 років не отримав своє щепленя повинні вакцинуватись позачергово. Вакцини є. Всі медзаклади ними забезпечені", – зазначила Наталя Тімко.  

Нагадаємо, з 14 до 20 жовтня у області зареєстрували 6 983 випадки захворювання на грип та ГРВІ. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.