Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гірники Львівщини

Середа, 13 листопада 2019, 13:45

Львівські шахтарі знову страйкуватимуть через заборгованість із зарплати

гірники Львівщини

Завтра 300 парцівників ДП "Львіввугілля" проведуть пішу ходу від проспекту Чорновола до ЛОДА, де влаштують пікет.

Про це повідомили на сторінці ДП "Львіввугілля" у Facebook.

Завтра, 14 листопада, 300 працівників ДП "Львіввугілля" проведуть пішу ходу вулицями Львова через заборгованість із виплати зарплати. Зазначено, що шахтарям не виплатили гроші за серпень-жовтень 2019 року.

Відомо, що хода пройде від проспекту Чорновола до будівлі Львівської облдержадімністарції та облради, що на вулиці Винниченка, 18, де шахтарі влаштують пікет.

"В зв’язку з невиплатою заробітної плати працівникам ДП «Львіввугілля» за серпень-жовтень 2019 року, сьогодні, 13 листопада на спільній нараді шахтарських профспілок прийнято рішення 14 листопада провести пішу ходу вулицями Львова до приміщень ЛОДА і ЛОР з пікетуванням цих владних структур і направити лист до перших осіб держави" – йдеться у повідомленні.

Конкретну годину в повідомленні не вказали, однак, через за маршрутом ходи можуть виникнути ускладнення в русі транспорту.

Нагадаємо, у липні цього року на рахунки ДП "Львіввугілля" надійшли 40 млн грн від реалізації вугільної продукці.

Зазначимо, на початку липня з державного бюджету виділили кошти на погашення заборгованості з заробітної плати гірникам Львівщини.

Нагадаємо, що 19 липня шахтарі Львівщини пікетували підприємство-об'єднання ДП "Львіввугілля" у Сокалі через заборгованість із зарплати.

Додамо, у Адміністрації президента обіцяли до 19 червня виплатити всі борги із зарплати шахтарям ДП "Львіввугілля". 11 червня, Львівські гірники пікетувативали Київ через заборгованість із зарплати.

Раніше гірники "Львіввугілля" оголосили страйк, відмовилися спускатися у шахти та перекрили дорогу до пункту пропуску Рава-Руська.

Як заявляв Волинець, гірники відмовилися спускатися у шахти через заборгованість із зарплати й щоб "привернути увагу лідерів країн Євросоюзу до корупційних явищ, до невиплати зарплати, до неконтрольованої міграції з України у зв'язку зі зростанням тарифів для населення, їх пограбуванням і так далі".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.