Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

демонтаж фонтану

Понеділок, 9 грудня 2019, 13:42

Фонтан на площі біля Оперного перевезуть у Стрийський парк

демонтаж фонтану

Демонтований фонтан планують встановити у Стрийському парку, а новий спорудять до кінця наступного року. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, працівники Галицької районної адміністрації розпочали демонтаж фонтану на площі біля Львівського театру опери та балету. Розібрану конструкцію мають перевезти і зібрати вже у Стрийському парку. 

На місці старого фонату спорудять новий – сухий. Проект передбачає також повну заміну плитки на площі та алеї до пам'ятника Тарасові Шевченку. 

Роботи обіцяють виконати повністю до кінця наступного року. Вартість проекту становить 1,5 млн доларів, його фінансує благодійний фонд "Сокар-Благо". Він ще у 2016 році запропонував міськраді власним коштом збудувати перед лвівською оперою "сухий" фонтан (без чаші).

"Громадський простір разом з фонтаном нагадуватиме скрипку. А фонтан як гриф вестиме до входу в театр, роблячи його центральним об'єктом проспекту Свободи" – заявив начальник управління архітектури Львівської міськради Антон Коломєйцев.

Згідно з проектом, на "стометрівці" також встановлять лавочки з розетками для зарядки ноутбуків і телефонів, а також безкоштовний Wi-Fi.

Сама конструкція фонтану матиме міні-метеостанцію, яке регулюватиме напір і висоту струменя фонтану залежно від погоди та сили вітру. Проектувальники також передбачають можливість зробити фонтан "музичним", поєднавши роботу струменів води з музикою.

Зазначимо, Львівська міскрада оплачує лише демонтаж фонтану. Його планували розпочати ще 10 червня цього року і виділили на роботи 300 тис грн. А договір на розробку проектної документації  підряднику та проведення експертизи виконком погодив лише 1 листопада. 

Додамо, існуючий фонтан біля Оперного театру облаштували у 2008 році. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.