Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карета з кіньми

Четвер, 20 лютого 2020, 15:05

Львівські депутати не підтримали петицію про заборону кінних прогулянок у центрі міста

карета з кіньми

У петиції вимагали заборонити у Львові прогулянки на каретах з кіньми через трагедією, в якій постраждала 15-річна школярка. 

Сьогодні, 20 лютого, на позачерговій сесії Львівської міської ради депутати не підтримали електронну петицію з вимогою заборонити у Львові прогулянки на каретах з кіньми.

Під час обговорення питання авторка петиції Андріана Байло зазначила, що у багатьох європейських країнах кінні прогулянки виносять за межі міста або парки.

Крім того, вона повідомила, що у Кракові є умови за яких можна вивозити коней у центр міста, зокрема під час спеки такі прогулянки заборонені, натомість Андріана Байло навела приклад, коли у Львові від спеки помер кінь.

"На моє звернення в міську раду щодо перенесення кінних карет в безпечне для тварин і людей місце мені відповіли, що коні це є дуже хороша промоція міста. Тому депутати прошу визначитися із своїми пріорітетами, чи вам головніше промоція і гарна картинка чи ви за безпеку тварин і людей" – зазначила Андріана Байло.

"За" проголосували 28 депутатів, однак цих голосів було недостатньо. 

Нагадаємо, 11 листопада 2019 року у Львові зареєстрували 4 петиції з вимогою заборонити прогулянки на каретах з кіньми. Всі вони пов'язані з трагедією, яка сталась 2 листопада, коли через феєрверк коні, які везли карету налякалися та травмували 15-річну дівчинку.

Додамо, 2 листопада, у центрі Львова на проспекті Свободи коні з прогулянковою каретою, яких налякав феєрверк, травмували школярку та знесли лавку. Кобилу, яка зламала дві ноги, приспали, а постраждалу 15-річну дівчинку оперували більше 6 годин. Як зазначає лікар, її стан "стабільний з позитивною динамікою". 

Додамо, через  інцидент з конями, який трапився у Львові, у міськраді вирішили повністю не забороняти карети у Львові, а припинити їхню діяльність на тиждень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.