Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

госпіталь у Винниках

Фб госпіталю ім. Ю. Липи

Понеділок, 24 лютого 2020, 18:20

Винниківський госпіталь просить Козицького розслідувати неадекват чиновників ЛОДА

госпіталь у Винниках

Працівники Винниківського госпіталю просять Львівськe ОДА розслідувати рішення щодо проведення симуляційного навчання у госпіталі.

Про це повідомляє Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні лікарі та працівники госпіталю ветеранів війн та репресованих ім.Ю.Липи, що знаходиться на вул. В. Івасюка, 31 у Винниках, опублікували звернення, в якому закликали керівництво Львівської ОДА провести розслідування щодо компетентності та своєчастності прийняття управлінських рішень із проведення симуляційного навчання у госпіталі 19 лютого.

"Колектив нашої установи не може бути заручником помилкових дій окремих чиновників. Адміністрація госпіталю не отримала жодних вказівок, роз'яснень і рекомендацій щодо проведення симуляційного навчання в нашому лікувальному закладі. Вважаємо, що недоцільно було проводити подібні навчання без попереднього обговорення плану та погодження дій з керівництвом госпіталю. Про навчання в госпіталі не були заздалегідь проінформовані ні власник нашого коммунального некомерційного підприємства, ні міська рада міста Винники, що також сприяло збуренню громадськості та місцевих мешканців" – йдеться у зверненні.

Медики наголошують, що рішення, яке прийняли зранку 19 лютого на засіданні тимчасової комісії з питань запобігання занесенню та поширенню на території області гострої респіраторної хвороби Львівської ОДА, про необхідність зібрати працівників госпіталю та оголосити симуляційні навчання з евакуацію пацієнтів, було недостатньо обґрунтованим.

"Для нас залишається незрозумілою логіка реалізації евакуації з виведенням пацієнтів з приміщень госпіталю та переводом їх у суміжні лікарні без попереднього узгодження дій з іншими лікувальними закладами. Наявність достовірної і конкретної інформації про навчання надало б можливість провести необхідну профілактичну комунікацію з громадськими організаціями пацієнтами та їх родинами. У попередні роки ми неодноразово проводили подібні навчання, однак ніколи не ігнорувалися попередня підготовка та роз'яснювальна робота" – йдеться у тексті зверненні.

Нагадаємо, що 19 лютого мешканці Винник заблокували в'їзд на територію госпіталю, боячись, що евакуйованих з Китаю українців помістять у цій лікарні через те, що у госпіталі раптово провели навчання щодо готовності закладу до госпіталізації хворих з коронавірусом. Внаслідок цього того ж дня голова Львівської ОДА Максим Козицький видав доручення припинити симуляційне навчання у Винниківському госпіталі і не переводити пацієнтів в інші стаціонари.

А вже 21 лютого нардеп від Слуги народу Святослав Юраш та ще 33 нардепи направили заяву до СБУ з вимогою порушити справу через протести у Винниках.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.