Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Суди

www.liveinternet.ru

Четвер, 29 листопада 2012, 14:07

ТзОВ «Архібуд» проігнорувало слухання справи щодо забудови парку «Знесіння»

Слухання справи щодо забудови парку «Знесіння», яке мало відбутись у Львівському апеляційному адміністративному суді вчора 28 листопада, перенесли через відсутність на засіданні забудовника ТзОВ «Архібуд».

«Архібуд» подав клопотання про перенос судового слухання, оскільки представник товариства зайнятий в іншому суді.

Представники прокуратури, Львівської ОДА, ГО «Правозахисний Центр ім. ген. УНР В.Сікевича», які прийшли на вчорашнє засідання, категорично заперечували проти перенесення слухання. Представники громадської організації зазначили, що справа є резонансною і львів'яни очікують, коли ж нарешті правосуддя поставить крапку у цій справі та поверне ділянку у власність держави.

Незважаючи на заперечення, головуючий суддя оголосив, що слухання відкладається до 30 січня 2013 року. це викликало обурення присутніх, які вважають, що справу навмисно затягують.

Нагадаємо, начальник Львівського прикордонного загону полковник Амброс І.В. ще у 2006 року направив міському голові Львова Андрію Садовому лист, у якому просив вилучити з користування даної військової частини земельну ділянку на вул Довбуша 15 у м. Львові. Львівська міська рада вилучила вказану ділянку і передала її під забудову ТзОВ «Архібуд».

У відповідь на це, військова прокуратура подала позов, у якому просила суд визнати протиправними і скасувати рішення військової частини Державної прикордонної служби України, оформлене листом, який адресований Андрію Садовому з проханням вилучити з користування даної військової частини земельної ділянки на вул. Довбуша 15 у м. Львові. Свій позов прокуратура аргументувала тим, що земельна ділянка знаходиться в межах парку «Знесіння» і відноситься до особливо цінних земель, а також є об'єктом природо-заповідного фонду та знаходиться в межах історико-архітектурного заповідника ЮНЕСКО. Тому вилучення такої землі віднесено до виключної компетенції Кабінету Міністрів.

29 березня цього року, після судових засідань, які тривали протягом місяців, суд повністю задовільнив позов військової прокуратури.

Натомість в квітні 2012 року забудовник ТзОВ «Архібуд» та військова частина подали апеляційні скарги на це рішення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.