Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

руїни винзаводу на Погулянці

city-adm.lviv.ua

Середа, 27 грудня 2023, 13:02

Винзавод на Погулянці забудують хмільними та радісними міщанами

руїни винзаводу на Погулянці

Депутати дозволили новоствореній львівській будфірмі забудувати частину території парку Погулянка багатоповерховим житловим комплексом.

Сьогодні, 27 грудня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили  технічну документацію із землеустрою на вул. Погулянці, 26-А, надали ТзОВ "Аттельмаєр-інвест" ділянки в оренду на вул. Погулянці, 26-А та вул. Погулянці, 26 й дозволили цій фірмі поділити ділянку на вул. Погулянці, 26-А.

"За" проголосували 47 депутатів.

Йдеться про поділ земельних ділянок, які знаходиться на території парку "Погулянка", в межах будівель колишнього винзаводу, площею у 4,88 га, на ділянки у 4,0275 га та 0,8294 га (останню ділянку також поділили на дві площею 0,2944 га й 0,5350 га), а також зміну їхнього цільового призначення на "будівництво і обслуговування багатоквартирного житлового будинку".

Цю територію ТзОВ "Аттельмаєр-інвест" планує забудувати житловими багатоповерхівками з дитячим садочком, спортивно-відпочинковим комплексом та апарт-готелем.

Депутати дозволили сьогодні надати фірмі цю землю в оренду на 10 років.

Зазначимо, у травні цього року в міськраді оголосили архітектурний конкурс щодо забудови вул. Погулянки у Львові, переможцем якового стало львівське бюро "Симетрія".

Згідно з проєктом, на території житлової забудови запроєктовані автостоянки для відвідувачів спортивно-відпочинкового комплексу та апарт-готелю, велодоріжки.

 

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Аттельмаєр-інвест" зареєстроване з серпня 2023 року на місці руїн винзаводу – майбутньої забудови, що на вул. Погулянка, 26 у Львові. Фірма займається організацією будівництва будівель та належить заступнику начальника ГУ ДФС у Львівській області у 2016-2019 роках Оресту Вітику (його дружина Ірина Вітик володіє низкою будфірм у Львові) та львівській будфірмі ТОВ "Амадей Трейд", якою володіє АТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Атей", що належить львів'янину Андрію Солтису. Солтису належать ще понад 10 львівських фірм, що займаються управлінням фондами.

Додамо, на одній з будівель винзаводу на вул. Погулянка, 26 є цінна мозаїка, яку в Львівській міськраді обіцяли зберегти від знищення ще у 2019 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.