Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

перекриття руху

Вівторок, 14 квітня 2020, 10:46

На час карантину в Україні дозволили перекривати доступ до міст

перекриття руху

Верховна Рада дозволила закривати на карантин цілі міста та облаштовувати контрольно-пропускні пункти на в'їзді і виїзді.

Про це повідомляє Українська правда.

Вчора Верховна Рада внесла зміни до закону про захист населення від інфекційних хвороб щодо запобігання поширенню коронавірусу.

Окрім дозволу на персональну обробку даних хворих на коронавірус без їх згоди і створення спеціалізованих шпиталів, дозволено також під час епідемії коронавірусу обмежувати доступ до адміністративно-територіальних одиниць контрольно-пропускними пунктами з військовими.

"Створювати на в'їздах, виїздах на території карантину та окремих адміністративно-територіальних одиниць, що знаходяться на території карантину, контрольно-пропускні пункти, залучати в установленому порядку для роботи в цих пунктах військовослужбовців, працівників, матеріально-технічні та транспортні засоби підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, частин та підрозділів центральних органів виконавчої влади, що реалізують державну політику у сферах оборони і військового будівництва, охорони громадського порядку" – йдеться у повідомленні.

Передбачені законом норми будуть діяти на період встановлення карантину та протягом 30 днів з дня його відміни. Закон уже направили на підпис президенту.

Зазначимо, з 9 квітня на в'їзді у Львівську область запрацювали 5 блок-постів. Вони облаштовані у Бродівському, Стрийському, Золочівському та Турківському районах.

Нагадаємо, станом на ранок у Львівській області зафіксували коронавірус у 136 осіб та п'ять смертей. Львівщина знаходиться у середині рейтингу областей щодо кількості захворювання на коронавірус.

Кабінет Міністрів на початку квітня прийняв постанову, згідно із якою з 6 квітня в Україні заборонили ходити вулицями без паспорта та групою більше, ніж двоє, заборонили відвідувати парки і ходити у магазини без маски, а людям на самоізоляції та пенсіонерам дозволили виходити у магазини на відстань до двох кілометрів від дому.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.