Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська область

Вівторок, 14 квітня 2020, 10:00

З 2021 року в Україні впровадять єдиний рахунок для сплати податків

Львівська область

Верховна Рада ухвалила закон про єдиний рахунок для сплати податків.

Про це повідомляє видання finance.ua.

Вчора, 13 квітня, Верховна Рада України прийняла закон про введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Закон покликаний вирішити проблему переплати податків підприємцями, коли на одному рахунку – переплата, на іншому – недоплата, а підприємця все одно штрафують.

Відтак, законопроект передбачає:

- створення єдиного рахунку сплати податків та його синхронізацію з електронним кабінетом платника податків;

- через єдиний рахунок можна буде сплатити не тільки державні, а й місцеві податки.

Як функціонуватиме:

- платник податків подає на виконання до банку, в якому він обслуговується, розрахунковий документ про переказ на єдиний рахунок відповідної суми;
податкова служба формує необхідні реєстри, із зазначенням усієї потрібної інформації, зокрема платіжних реквізитів отримувачів коштів, та надсилає їх казначейству;

- казначейство, виходячи з отриманих від ДПС реєстрів, розподіляє кошти платників податків між бюджетами та державними цільовими фондами. При цьому платник податків матиме змогу ознайомитись у своєму електронному кабінеті з реєстром, який ДПС сформувало по його платежах та надіслало Казначейству для розподілу, а також визначити напрямок використання сум помилково або надміру сплачених ним коштів.

Зазначимо, ще у жовтні 2019 року Верховна Рада схвалила законопроект №1049 "Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування".

Ці два закони запроваджують єдиний рахунок для сплати податків і зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з 1 січня 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.