Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ринок у Львові

Понеділок, 27 квітня 2020, 13:54

В Україні планують відновити роботу ринків

ринок у Львові

До кінця тижня в Україні можуть відкрити продуктові ринки.

Про це повідомила прес-служба Офісу Президента.

Сьогодні президент Володимир Зеленський на нараді з питань боротьби з коронавірусом схвалив рішення про пом'якшення карантину в Україні, згідно із яким вже до кінця тижня можуть відкрити продуктові ринки.

"Кабінет Міністрів України відпрацьовує можливість відкриття ринків за певним протоколом дотримання правил безпеки під час епідемії COVID-19. Йдеться про понад 280 критих продовольчих ринків, які забезпечують харчами українців і дають можливість збуту продукції малим фермерам" – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що Зеленський схвалив розгляд цього питання на найближчому засіданні уряду.

"Ми розуміємо, що є певна психологічна втома. COVID втомив не тільки українців. Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання і харчування багатьох громадян, потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановимо чіткі правила і давайте дозволимо відкрити. Треба вчитися жити і працювати в нових умовах", – наголосив Володимир  Зеленський.

Відтак, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, питання відкриття ринків, механізму їх безпечного функціонування і чітких санкцій за недотримання правил потрібно розглянути вже у середу, щоб почати відкривати ринки до кінця цього тижня.

Нагадаємо, сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Дениса Шмигаля з проханням зняти заборону щодо роботи продуктових ринків на час карантину.

З 14 квітня МОЗ повторно заборонило роботу ринків на час карантину, відтак у міськраді прийняли рішення продовжити дію рішення про закриття ринків до завершення карантинних заходів. Тому з 18 квітня у Львові закрили усі продуктові ринки, крім "Шувару".

Зазначимо, наприкінці березня президент Володимир Зеленський виступив проти закриття продуктових ринків у невеликих містечках, а 30 березня МОЗ дозволило працювати продуктовим ринкам під час карантину.

Додамо, 22 квітня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 11 травня, проте скасував декілька заборон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.